Over mij

Over mij

Mijn naam is Martijn Schenk (1977) en samen met mijn vrouw en onze drie dochters woon ik in Huissen.

De uitvaartwereld heeft mij altijd getrokken. Omdat ik volgens mijn omgeving hier te gevoelig voor zou zijn,

heb ik dit altijd afgehouden. 

In 2011 raakte ik in gesprek met de manager van een landelijk opererende uitvaartorganisatie en hij had vertrouwen in mij. Bijna 8 jaar ben ik werkzaam geweest als uitvaartverzorger voor deze organisatie. 

 

Ik leerde alle onderdelen van dit prachtige vak en voerde ruim 800 uitvaarten uit. 

 

Als mensen mij vragen of mijn werk niet vooral verdrietig is, leg ik hen uit dat het vak Uitvaartverzorger vergelijkbaar is met het kijken naar een indrukwekkende film. Soms ben je geraakt en ontroerd. Je bent echter niet verdrietig. Het overlijden van een dierbare is uiteraard voor de nabestaanden een verdrietige situatie, maar het is niet mijn verdriet. Dit neemt niet weg dat ik geraakt of geroerd kan zijn door het geheel. Ik ben blij dat ik dat nog voel. Als dat niet meer het geval is, moet ik mezelf de vraag stellen of het geen tijd is op zoek te gaan naar een functie in een andere branche.

Tegen families zeg ik vaak dat we vooral gaan stilstaan bij het leven van de overledene. Dat kan op vele manieren. Soms statig en plechtig, soms informeel en met een glimlach. Alles is mogelijk...

IMG_2620.b.jpg

  Foto: Susan Broekman